![hamur-acmadan-milfoyden-sipsak-manti.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/04/05/hamur-acmadan-milfoyden-sipsak-manti.jpg)
Hamur Açmadan Milföyden Şipşak Mantı Tanımı İçin Gereçler
- 4 büyük milföy yaprağı
- 150 gram kadar çekilmiş et isteğe nazaran azaltılıp çoğaltılabilir
- 1 tane ince doğranmış soğan
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tuz
- Yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Tereyağı
- Kırmızıbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz sıvı yağı
- Renk vermesi için kırmızı biber
Hamur Açmadan Milföyden Şipşak Mantı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak soğanları ince ince doğrayınız eti ve baharatlarını da köyünüz. Sonra 4 tane dikdörtgen milföy yaprağını 8 kesime bölünüz.
- Hepsinin içlerine hazırlamış olduğunuz harçtan koyup mantı kapatır üzere kapatınız.
- Sonra yağlanmış tepsiye dizip üstüne eritilmiş sıvı yağ sürünüz ve evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst güzelce kızarıncaya kadar pişiriniz.
- Sonra üstüne sarımsaklı yoğurt döküp eritilmiş tereyağı gezdiriniz. Afiyet olsun.