Hamur Kızartması (Mafiş) Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Sıvıyağ
Hamur Kızartması (Mafiş) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir kaba yumurta, yoğurt ve tuzu alıp karıştıralım.
- Üzerine kabartma tozu ve denetimli bir halde un ekleyip yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Daha sonra tezgah yahut hamur matına hafif un serpip hamuru alalım.
- Merdane yardımı ile çok ince olmayacak halde açalım.
- İstediğimiz biçimde yuvarlak, kare yahut üçgen olarak keselim (Ben yarısını bardak ile yuvarlak yaptım yarısında bıçak ile kare haller kestim)
- Son olarak uygun bir tencereye bol sıvı yağ ekleyip kızdıralım. İçerisine hamurları atıp kızartalım. Afiyet olsun ????????