
Hamur Kızartması Tanımı İçin Materyaller
- 3 orta uzunluk patates
- 3 adet sosis
- 1 kaç yaprak taze soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Biraz karabiber
- 4 yemek kaşığı dolusu un
- İstenilen ölçüde lor
Hamur Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesler haşlanıp uygunca ezilir. Sosis ve soğanlar küçük küçük doğranır.
- Tüm materyaller karıştırılıp ele yapışmayan hamur kıvamında yoğurulur.
- Tavaya yağ koyulup ısıtılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınıp avuç içinde biraz bastırılır.
- Kızgın yağda gerili önlü kızartılır. Afiyet olsun
.