elektronikci
FD Üye

Hamur Kızartması Tanımı İçin Gereçler
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un
Hamur Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına süt, yoğurt ve yumurtayı alıp çırpalım.
- Tuz ,kabartma tozu ve azar azar unu ek edip yoğurmaya başlayalım.
- Hafif ele yapışan lakin toparlanabilen bir hamur elde edelim.
- 15 dakika dinlendirelim.
- Düz bir yeri hafif unlayalım ve hamuru oklava ile açalım.
- Ne kadar ince olursa o kadar hoş kabarır. Kalın açmayın hamur pişmez çiğ kalır.
- Çay bardağı ile yuvarlak ya da bıçak ile keserek kare haller verebilirsiniz.
- Bol kızgın yağda önlü gerili pişirelim.