hamurlu gerdan çorbası Hamurlu Gerdan Çorbası MALZEMELER 1 Adet gerdan 6 Su bardagi su 3 Adet yumurta 3 Çorba kasigi un 3 Çorba kasigi yogurt 1 Çorba kasigi tereyag Kirmizi tozbiber Tuz, karabiber Kizartmak için siviyag Hamuru için : 3 Adet yumurta Aldigi kadar un Tuzlu YAPILIŞ TARİFİ Gerdani suda haslayin Haslama suyunu baska bir tencereye alin Yumurta sarilari, un ve yogurdu ayri bir kapta çirpin ve kaynamakta olan et suyuna karistirarak ekleyin id Hamur malzemelerini karistirip azıcık sert bir hamur hazirlayin Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayip birer santim kalinliginda belli Hamurlari siviyagda kizartip kaynamis et suyuna ekleyin Tuzunu ve karabiberini ayarlayin Tereyagini eritip kirmizi tozbiberi ekleyin Hazirladiginiz sosu çorbanin üstüne gezdirin Çorbayi kaselere alip nane yapraklari ile süsleyin Sicak olarak servis yapin (kaynaklezzetlercom)