Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamuru Önceden Hazırlanabilen Mayasız Pofuduk Pişi

Hamuru Önceden Hazırlanabilen Mayasız Pofuduk Pişi
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hamuru-onceden-hazirlanabilen-mayasiz-pofuduk-pisi.jpg

Hamuru Evvelce Hazırlanabilen Mayasız Pofuduk Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı yoğurt (Oda sıcaklığında)
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 tepeleme çay kaşığı tuz
  • 1 tepeleme çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Çörek otu (İsteğe bağlı)
  • 5-5, 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hamuru Evvelden Hazırlanabilen Mayasız Pofuduk Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta, yoğurt, su, karbonat ve limon karıştırma kabına alınıp karıştırılır. Tuz, çörek otu eklenir.
  2. Un yavaş yavaş eklenerek yoğrulur hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Son etapta sıvı yağ eklenerek hamur toparlanır. Çabucak yenecekse hamur 25-30 dakika dinlendirilir.
  4. Yenmeyecekse buzdolabı poşetine alınıp dolaba kaldırılır. (2-3 gün kullanabilirsiniz)
  5. Yağın altı açılır. Yağ kızarınca pişiler şekillendirilip kızartılır (Şekil verince çok bekletmeyin hamur kendini bırakabilir)
  6. Pişiler çok süratli yoğunlaşırsa yağın altını kısın ki dışı pişip içi hamur kalmasın.
 
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt