Hamuru Patatesli Poğaça (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 1 ,5 kadeh ılık süt1 su bardağı zeytinyağı1 paket yaş maya1 fincan şeker1 ,5 tatlı kaşığı tuzlu1 paket kabartma tozu2 adet minik haşlanmış patates66 ,5 su bardağı un İçi için Peynir Üzeri için Yumurta sarısı Hamuru Patatesli Poğaça (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı Eminim fakat fazla fazla seveceksiniz hamuruyla dokusuyla ayrı bir Poğaça biz fazla beğendik Hem buzluğada atabilirsiniz pişirim ve ertesi güne katiyen bayatlamıyor Hamuru için ılıttığımız sütü maya, şeker ile çırpıp üzerine un hariç öteki malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz Patatesleri çatalla adilane ezip öyle ilave edinArdındaki kontrollü bir şekilde unu ilave edip hafif yumuşak bi hamur elde ediyoruz ele yapışıyor olacakYarım saat mayalayıp mayalandıktan sonra buzdolabında 20 dakika bekletiyoruz bu şekilde daha basit şekil veriliyorŞekil verirken elimizi yağlayıp iç harcını koyup o şekilde yapıyoruz daha kolay oluyorTepsiye dizip üstüne yumurta sarı sürüp tepsidede bi 20 dakika bekletip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz yaklaşık 3 tepsi civarı çıkıyor fazla verimli bir poğaça isterseniz boş olarakta yapabilirsiniz o şekilde de çok nefis deneyecek olanlara sıhhat şeker olsun sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur