3000 yıl once Cinliler kısa surede pişirilmiş sebzenin, az miktardaki etin ve en aza indirilmiş yağın sağlıklı beslenmenin temel kuralları olduğunu biliyorlardı Batılı bilim adamlarının aksine Cinliler icin yiyeceklerdeki vitamin ve proteinler ikinci derecede rol oynuyor
Onlar icin onemli olan bir oğunun duyumsal etkisi ve her bir yiyeceğin yaptığı ortak etki Bir Cinli’nin sofrasında dikkat ceken ilk şey yiyeceklerin tatlılar, tuzlular, acılar, ekşiler ve baharatlılar olarak tadlarına gore sıralanmasıdır Bu sofradaki bir diğer ozellik yeşil, sarı, kırmızı, mavi ve beyaz gibi butun renklerin bir arada bulunmasıdır Onlara gore dengeli beslenme ancak bu şekilde olur
YEŞİL KARACİĞERİ DESTEKLER
Cinliler'in beslenme kuralında yeşil ekşi tadı ve organlardan da safra ile karaciğeri sembolize eder Orneğin salatalık, kivi gibi yeşil yiyecekler ve enginar, tavuk, yoğurt gibi ekşimsi tatlar karaciğerin ve safranın zehrini almada iyi bir gorev gorurler
SARI GUC VE ENERJİ VERİR
Sarı rengi temsil eden tatlı yiyecekler mide, dalak ve pankreası simgeler Cinlilere gore tatlı sinir besiniolduğundan stres icinde olan bircok insan tatlıya sarılır Cunku hububat, mısır, bal ve muzdaki doğal tatlılar enerji verir
KIRMIZI VUCUDU TEMİZLER
Kırmızı, acımsı tadın karşılığıdır Kalp ve ince bağırsak bu renge bağlıdır Pancar, kırmızı turp veya kırmızı carliston biber vucudun zehrini dışarı atar Kırmızı yiyeceklerin kalpteki etkisi dolaylı olarak safrada kendini gosterir: safranın fonksiyonu bozulduğunda salgı kana girer ve kalp atışı frekansını değiştirir
MAVİ VUCUTTAKİ SUYU AYARLAR
Cinliler mavi renk ile tadı tuzlu olan yiyecekler ve organlardan da bobreklerle mesaneyi bir araya getirirler Bu nedenle midye, alabalık, patlıcan idrar yolu enfeksiyonlarında yararlıdır Bu mavi yiyecekler bobrekleri ve mesaneyi cok iyi yıkarlar ve idrar sokturucudurler
BEYAZ CİLDİ GUZELLEŞTİRİR
Cinliler beyaz renk ile keskin tadı ve aynı zamanda solunum yollarını, kalın bağırsağı doğrudan doğruya bağlantılı tutarlar Beyaz turp, pirinc, kuşkonmaz hatta saf alkol terlemeyi sağlayarak gozeneklerin acılmasını, vucudun fazla suyunun alınmasını sağlar
Onlar icin onemli olan bir oğunun duyumsal etkisi ve her bir yiyeceğin yaptığı ortak etki Bir Cinli’nin sofrasında dikkat ceken ilk şey yiyeceklerin tatlılar, tuzlular, acılar, ekşiler ve baharatlılar olarak tadlarına gore sıralanmasıdır Bu sofradaki bir diğer ozellik yeşil, sarı, kırmızı, mavi ve beyaz gibi butun renklerin bir arada bulunmasıdır Onlara gore dengeli beslenme ancak bu şekilde olur
YEŞİL KARACİĞERİ DESTEKLER
Cinliler'in beslenme kuralında yeşil ekşi tadı ve organlardan da safra ile karaciğeri sembolize eder Orneğin salatalık, kivi gibi yeşil yiyecekler ve enginar, tavuk, yoğurt gibi ekşimsi tatlar karaciğerin ve safranın zehrini almada iyi bir gorev gorurler
SARI GUC VE ENERJİ VERİR
Sarı rengi temsil eden tatlı yiyecekler mide, dalak ve pankreası simgeler Cinlilere gore tatlı sinir besiniolduğundan stres icinde olan bircok insan tatlıya sarılır Cunku hububat, mısır, bal ve muzdaki doğal tatlılar enerji verir
KIRMIZI VUCUDU TEMİZLER
Kırmızı, acımsı tadın karşılığıdır Kalp ve ince bağırsak bu renge bağlıdır Pancar, kırmızı turp veya kırmızı carliston biber vucudun zehrini dışarı atar Kırmızı yiyeceklerin kalpteki etkisi dolaylı olarak safrada kendini gosterir: safranın fonksiyonu bozulduğunda salgı kana girer ve kalp atışı frekansını değiştirir
MAVİ VUCUTTAKİ SUYU AYARLAR
Cinliler mavi renk ile tadı tuzlu olan yiyecekler ve organlardan da bobreklerle mesaneyi bir araya getirirler Bu nedenle midye, alabalık, patlıcan idrar yolu enfeksiyonlarında yararlıdır Bu mavi yiyecekler bobrekleri ve mesaneyi cok iyi yıkarlar ve idrar sokturucudurler
BEYAZ CİLDİ GUZELLEŞTİRİR
Cinliler beyaz renk ile keskin tadı ve aynı zamanda solunum yollarını, kalın bağırsağı doğrudan doğruya bağlantılı tutarlar Beyaz turp, pirinc, kuşkonmaz hatta saf alkol terlemeyi sağlayarak gozeneklerin acılmasını, vucudun fazla suyunun alınmasını sağlar