Hangi Mevsimde Hangi Balık Tuketilir
Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenmeli
Balık her mevsimin vazgecilmezi Ancak her mevsimde yenecek balık ceşitleri de farklı İşte mevsimlere gore yenecek balık turleri:
KIŞ: Uskumru, lufer, palamut, istavrit lezzetini korur Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır Cinekop, kofana, mezgit, berlam, minakop, dere pisisi, pazarlarla kolayca bulunur
İLKBAHAR: Mercan, levrek, kılıc ve kırlangıc bolca cıkmaya başlar kılıc, ağustos ve kasım aylarında tutulanlar kadar lezzetli değildir Gumuş balığı, kefal, mezgit, berlam, minakop, tekir ve barbunya cok tutulur
YAZ: Sardalyanın mevsimi başlamıştır Ekim ortasına kadar lezzetini devam ettirir Kolyoz, istavrit, uskumru, tava ve haşlamaya elverişlidir Kolyozun tavası, pilakisi yapılır İzmarit lezzetini bulmuştur Kefal tavsiye edilmez
SONBAHAR: Sardalye ve kılıc lezzetlidir Palamut irileşir Her turlu pişirilmeye elverişlidir Lufer bu donem pahalıdır Kolyoz, istavrit ve kırlangıc bolca cıkar
Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenmeli
Balık her mevsimin vazgecilmezi Ancak her mevsimde yenecek balık ceşitleri de farklı İşte mevsimlere gore yenecek balık turleri:
KIŞ: Uskumru, lufer, palamut, istavrit lezzetini korur Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır Cinekop, kofana, mezgit, berlam, minakop, dere pisisi, pazarlarla kolayca bulunur
İLKBAHAR: Mercan, levrek, kılıc ve kırlangıc bolca cıkmaya başlar kılıc, ağustos ve kasım aylarında tutulanlar kadar lezzetli değildir Gumuş balığı, kefal, mezgit, berlam, minakop, tekir ve barbunya cok tutulur
YAZ: Sardalyanın mevsimi başlamıştır Ekim ortasına kadar lezzetini devam ettirir Kolyoz, istavrit, uskumru, tava ve haşlamaya elverişlidir Kolyozun tavası, pilakisi yapılır İzmarit lezzetini bulmuştur Kefal tavsiye edilmez
SONBAHAR: Sardalye ve kılıc lezzetlidir Palamut irileşir Her turlu pişirilmeye elverişlidir Lufer bu donem pahalıdır Kolyoz, istavrit ve kırlangıc bolca cıkar