iltasyazilim
FD Üye
Pekmezin Faydası Nedir
Pekmez Kan Yaparmı
Hangi Pekmezde Kan Yapıcı Nitelik Daha Çoktur
Pekmez, yüksek şeker içeriği sebebiyle iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağıdır Keza, mineralleri yoğun olarak içermektedir Pekmez özellikle günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gereksiniminin büyük bir kısmını karşılamaktadır Mineral miktarının artı ve emilim oranlarının yüksek olması nedeniyle hamile ve emziklilerin, tüberkilozlu hastaların, iyileşme dönemindeki şahısların diyetinde yer alması önerilmektedir
Pekmezin kaynak olduğu beslenme öğelerinden biri de kromdur Dokuların krom içeriği hamilelikte, malnütrisyonda ve yaşla büyük ölçüde azalmaktadır Krom, üzüm şekeri toleransa faktörünün yapısında bulunur Ve insülün kullanımı ile dekstroz metabolizmasını etkiler Rafinasyon işlemi sonucunda gıdalardaki krom miktarının büyük ölçüde azaldığı göz önüne alınırsa pekmezdeki kromun önemi daha da belirginleşmektedir
Az Daha tüm pekmez türlerinin kan yapıcı özelliği vardır
ÜZÜM PEKMEZİ
* Vücuttaki kanı arttırır
* Enerji verir
* İştah açar
* Hamilelikta ve bebek gelişiminde fazla faydalıdır
* Mideyi, bağırsakları, böbrekleri kuvvetlendirir
* Damar sertliğine iyi kazanç
* Kan dolaşımını rahatlatır
DUT PEKMEZİ
* Kan eksikliği yer alan hastalarda çok büyük faydalar sağlar
* Mide hastalıklarında bilhassa, ülser hastalığına iyi gelir
* Astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır
* Soğuğa karşısında vücut direncini arttırıcı özelliğe sahiptir
* Sporcular için bir enerji deposudur
* Bebeklerin büyümesinde ve gelişmesine muavin olur
* Çocukların zeka gelişimine asistan olur
* Gargara halinde ağız ve boğaz hastalıklarında etkilidir
* Çocuklarda sıklıkla rastlanan pamukçukta da yaygın olarak kullanılır
KEÇİ BOYNUZU (KEÇIBOYNUZU) PEKMEZİ
* Kolestrolü düşürür ve tansiyonu dengeler
* Kalbi destek eder
* Cinsel gücü ve sperm sayısını artırıcı özelliği kesinlik kazanmıştır
* Vücudu güçlendirip dinamize eder
* Kansızlığa birebirdir
* Dişleri besler Kemikleri güçlendirir
* Bağırsakları çalıştırır
* Çocuklar ve gebe bayanlar için faydalıdır
* Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko içerir
* akciğer rahatsızlıklarında da kullanılır
ANDIZ PEKMEZİ
Andız pekmezi ise bronşit, öksürük, sarılık, kaşıntı, egzama, mide bulantısı, akciğer, karaciğere yardımcı bir pekmezdirBütün pekmez cinslerinde olduğu gibi kan yapıcıdır ve enerji verir *
Pekmez Kan Yaparmı
Hangi Pekmezde Kan Yapıcı Nitelik Daha Çoktur
Pekmez, yüksek şeker içeriği sebebiyle iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağıdır Keza, mineralleri yoğun olarak içermektedir Pekmez özellikle günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gereksiniminin büyük bir kısmını karşılamaktadır Mineral miktarının artı ve emilim oranlarının yüksek olması nedeniyle hamile ve emziklilerin, tüberkilozlu hastaların, iyileşme dönemindeki şahısların diyetinde yer alması önerilmektedir
Pekmezin kaynak olduğu beslenme öğelerinden biri de kromdur Dokuların krom içeriği hamilelikte, malnütrisyonda ve yaşla büyük ölçüde azalmaktadır Krom, üzüm şekeri toleransa faktörünün yapısında bulunur Ve insülün kullanımı ile dekstroz metabolizmasını etkiler Rafinasyon işlemi sonucunda gıdalardaki krom miktarının büyük ölçüde azaldığı göz önüne alınırsa pekmezdeki kromun önemi daha da belirginleşmektedir
Az Daha tüm pekmez türlerinin kan yapıcı özelliği vardır
ÜZÜM PEKMEZİ
* Vücuttaki kanı arttırır
* Enerji verir
* İştah açar
* Hamilelikta ve bebek gelişiminde fazla faydalıdır
* Mideyi, bağırsakları, böbrekleri kuvvetlendirir
* Damar sertliğine iyi kazanç
* Kan dolaşımını rahatlatır
DUT PEKMEZİ
* Kan eksikliği yer alan hastalarda çok büyük faydalar sağlar
* Mide hastalıklarında bilhassa, ülser hastalığına iyi gelir
* Astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır
* Soğuğa karşısında vücut direncini arttırıcı özelliğe sahiptir
* Sporcular için bir enerji deposudur
* Bebeklerin büyümesinde ve gelişmesine muavin olur
* Çocukların zeka gelişimine asistan olur
* Gargara halinde ağız ve boğaz hastalıklarında etkilidir
* Çocuklarda sıklıkla rastlanan pamukçukta da yaygın olarak kullanılır
KEÇİ BOYNUZU (KEÇIBOYNUZU) PEKMEZİ
* Kolestrolü düşürür ve tansiyonu dengeler
* Kalbi destek eder
* Cinsel gücü ve sperm sayısını artırıcı özelliği kesinlik kazanmıştır
* Vücudu güçlendirip dinamize eder
* Kansızlığa birebirdir
* Dişleri besler Kemikleri güçlendirir
* Bağırsakları çalıştırır
* Çocuklar ve gebe bayanlar için faydalıdır
* Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko içerir
* akciğer rahatsızlıklarında da kullanılır
ANDIZ PEKMEZİ
Andız pekmezi ise bronşit, öksürük, sarılık, kaşıntı, egzama, mide bulantısı, akciğer, karaciğere yardımcı bir pekmezdirBütün pekmez cinslerinde olduğu gibi kan yapıcıdır ve enerji verir *