Kimi sebzeler pişirildiğinde beslenme değeri azalır Kimilerini ise pişirip yemek daha faydalıdır Peki hangilerini nasıl yemeli?hangisebzelerinasilyemeli5c43d59c29d3ajpegalt Hangi sebzeleri nasıl yemeli?Brokoli Çiğ Kanser öncesi hücrelerin üremesini durduran brokoli ham yendiğinde yararı artıyor Çünkü pişirme ısısı sistemindeki enzime hasar veriyor bu nedenle düşük buharda pişirip yemeniz önerilirhangisebzelerinasilyemeli5c43d59ce3ff7jpegalt Hangi sebzeleri nasıl yemeli?Havuç Pişmiş Genelde çiğ yediğimiz havuç, bünyesindeki beta karoten seviyesi arttığından pişirilip yenmelihangisebzelerinasilyemeli5c43d59d182e9jpegalt Hangi sebzeleri nasıl yemeli?Ispanak Ham Potasyum, magnezyum, kalsiyumdan varlıklı ıspanak, kemik gelişiminin yanı sıra bağışıklık sistemi için de yaşamsal ağırlık taşır başkaca A ve C vitaminleri bakımından da zengin olan ıspanaktan en iyi şekilde yararlanabilmek için ham yemek yemek gerekir hangisebzelerinasilyemeli5c43d59d1ea25jpegalt Hangi sebzeleri nasıl yemeli?frenk lahanası Eksik pişmiş Kanser önleyici etkisi olan frenk lahanası bilhassa C, B6 vitaminleri ve folik asit bakımından epeyce zengindir Besin değerini kaybetmemesi için ortalama 5 dakika buharda pişmiş yenmesi önerilirhangisebzelerinasilyemeli5c43d59d4260ajpegalt Hangi sebzeleri nasıl yemeli?Kırmızı biber Çiğ Kırmızı biber, varlıklı miktarda C vitamini kaynağına sahiptir Ve bu C vitamini ısıya dayanıksız olduğundan ham yenmelidirhangisebzelerinasilyemeli5c43d59d4f031jpegalt Hangi sebzeleri nasıl yemeli?Lahana Pişmiş Lahana, B ve C vitamini kaynağıdır Pişirilip yendiğinde bununla birlikte barındırdığı kalsiyumla kemiklere ve dişlere de yararı büyüktürhangisebzelerinasilyemeli5c43d59d599c5jpegalt Hangi sebzeleri nasıl yemeli?