Hanibana Tarifi Resimli
Resimli Hanibana Tarifi
Hanibana nasıl yapılır, Hanibana yemek tarifi
imageshanibanatarifiresimli5ad42a7663b30
Malzemeler
1 kg koftelik kıyma
3 soğan
3 sivribiber
2 domates
2 havuc
2 patates
500 gr konserve bezelye
2 su bardağı sıvıyağ
1 corba kaşığı yoğurt
1 cay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı su
2 corba kaşığı domates salcası
yarım cay kaşığı yenibahar
tuz
karabiber
kimyon
Hazırnalışı
Soğanları soyup ikisini rendeleyin Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun
Kofte harcını iki eşit parcaya ayırın Ayırdığınız bir parca kıymayı 9 parcaya bolun Her birini parmak kalınlığında ve 20 cm uzunluğunda yuvarlayıp iki ucunu birleştirin Kalan kofte harcından fındık buyukluğunde kofteler hazırlayın
Patates ve havucları temizleyip kup şeklinde doğrayın Sıvıyağdan iki kaşık ayırıp kalanını bir tavada kızdırın Patates ve havucları kızartıp kağıt havlu uzerine alın Biberleri temizleyip kıyın ve aynı yağda hafif kızartın Bezelyenin suyunu suzun Bir kapta tum sebzeleri harmanlayın
Simit ve bilye şeklinde hazırladığınız kofteleri kızartın Bir tepsiye simit şeklindeki kofteleri yerleştirin Ortalarına kucuk kofteleri paylaştırın Sebzeleri ekleyin
Kalan soğanı temizleyip kup şeklinde doğrayın Ayırdığınız sıvıyağı bir tavada kızdırıp soğanı kavurun Salcayı ekleyip 12 dakika daha kavurun Suyu ilave edip sos kıvamına gelinceye kadar pişirin Sosu tepsiye ekleyin Domatesleri halka şeklinde kesip uzerine ilave edin Onceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın
Resimli Hanibana Tarifi
Hanibana nasıl yapılır, Hanibana yemek tarifi
imageshanibanatarifiresimli5ad42a7663b30
Malzemeler
1 kg koftelik kıyma
3 soğan
3 sivribiber
2 domates
2 havuc
2 patates
500 gr konserve bezelye
2 su bardağı sıvıyağ
1 corba kaşığı yoğurt
1 cay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı su
2 corba kaşığı domates salcası
yarım cay kaşığı yenibahar
tuz
karabiber
kimyon
Hazırnalışı
Soğanları soyup ikisini rendeleyin Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun
Kofte harcını iki eşit parcaya ayırın Ayırdığınız bir parca kıymayı 9 parcaya bolun Her birini parmak kalınlığında ve 20 cm uzunluğunda yuvarlayıp iki ucunu birleştirin Kalan kofte harcından fındık buyukluğunde kofteler hazırlayın
Patates ve havucları temizleyip kup şeklinde doğrayın Sıvıyağdan iki kaşık ayırıp kalanını bir tavada kızdırın Patates ve havucları kızartıp kağıt havlu uzerine alın Biberleri temizleyip kıyın ve aynı yağda hafif kızartın Bezelyenin suyunu suzun Bir kapta tum sebzeleri harmanlayın
Simit ve bilye şeklinde hazırladığınız kofteleri kızartın Bir tepsiye simit şeklindeki kofteleri yerleştirin Ortalarına kucuk kofteleri paylaştırın Sebzeleri ekleyin
Kalan soğanı temizleyip kup şeklinde doğrayın Ayırdığınız sıvıyağı bir tavada kızdırıp soğanı kavurun Salcayı ekleyip 12 dakika daha kavurun Suyu ilave edip sos kıvamına gelinceye kadar pişirin Sosu tepsiye ekleyin Domatesleri halka şeklinde kesip uzerine ilave edin Onceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.