Hanım Ağa Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1.5 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil yahut kırmızı mercimek
- 1 çay bardağı erişte (Ben eklemedim)
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 çay kaşığı ucu ile fesleğen tekrar çay kaşığı ucu ile karabiber
- Haşlanmış et kesimleri yahut tavuk
- 2-3 kol maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı nane
Hanım Ağa Çorbası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle soğanımızı ince olacak biçimde rendeleyelim.
- Tencereye sıvı yağ koyalım soğanımızı kısık ateşte yumuşayana kadar kavuralım.
- Sonrasında salça ekleyelim salçamız da kavrulduktan sonra ünü ek ederek tekrar karıştıralım göz kararı suyumuzu ekleyelim ( kestirimi 7 bardak su koydum)isteğe bağlı baharatlar ekleyebilirsiniz.
- Çay kaşığı ucu ile fesleğen tekrar çay kaşığı üçü ile karabiber ve 1 çay kaşığı tuz atalım.
- Sarımsağı rendeleyelim ve rondadan geçirelim ki un topağı olmasın ????.
- Kaynamadan ısınmaya başlayınca mercimeği ekleyelim ve akabinde tel şehriyemizi ekleyelim kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca haşlanmış olan nohutlarımızı ek edelim.
- 3-4 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra altını kapatalım.
- Evvelce haşlamış olduğum eti didikleyerek içine attım.
- Üzeri için maydanozları ince ince doğrayalım ve çorbamıza ekleyelim ve karıştırarak kapağı kapatalım.
- Servis edeceğimiz vakit tereyağ kızdıralım nane ile yakarak çorbaya ek ederek karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım. Çorbamız dinlendikçe kıvamı güzelleşecektir.
Not: varsa yarı yarıya tavuk suyu, et suyu yahut kemik suyu kullanarak yapabilirsiniz. Ben çorbanın içerisine daha evvel haşlamış olduğum et kesimlerini hafif didikleyerek içine attım. Sizler tavuk eti didikleyerek de servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.Vitamin deposu olan nefis bir çorba hanım ağa çorbası ????.