Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hanım Gobeği

Hanım Gobeği
0
116

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Hanım Gobeği Tarifi İcin Malzemeler

*2 su bardağı su
*2 su bardağı un
*3 adet yumurta
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı irmik tepeli olmasın
*2 yemek kaşığı nişasta tepeli olmasın
*Cay kaşığı ucu ile tuz

Şerbeti icin;


*2 su bardağı su
*2 bucuk su bardağı şeker
*4 5 damla limon suyu

Hanım Gobeği Tarifi Yapılışı
1
*Şerbet soğuk kullanılacağı icin oncelikle onu hazırlıyoruz
*Su ,şeker ve limon suyunu kucuk bir tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırılır
*Kanamaya başlayınca 10 dakika orta ateşte kaynatılır soğuması icin kenara alınır
*Hamuru icin tencereye su tuz ve yağ alınır kaynamaya başlayınca un eklenir karıştırılır
*23 dakika pişirilip ocaktan alınır ılıması icin 810 dakika kadar bekletilir
*Ardından uzerine un ve irmik eklenir yumurtalar teker teker kırıp yoğurulur
*Daha sonra eller yağlanır hamurdan cevizden biraz kucuk parcalar alınır avuc icerisinde yuvarlanır parmakla ortalarına delik acılır yağlanmış bir tepsiye dizilir
*Hamur bitince soğuk yağın icine dizilir ocakta orta ateşte arada cevirerek her tarafı nar gibi kızarıncaya kadar kızartılır ve soğuk şerbetin icerisine atılır
*3 4 dakika bekletilir ve cıkarılır kalan hamurlar aynı şekilde kızartılır
*En son uzerine kalan şerbet gezdirilir, buzdolabına kaldırılır
*Biraz dinlenip iyice soğuyan tatlı servis edilir deneyeceklere kolay gelsin hoşcakalın

Not; hamurların kızartılacağı yağ soğuk olmalı aksi halde dışı cabucak kızarıp ici hamur kalır
Muhakkak şerbet cok soğuk olmalı bir kac saat onceden hazırlanmalı bir de hamurlar cok iyi kızartılmalı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,319Kullanıcılar
Üst Alt