Hanım Gobeği Tarifi İcin Malzemeler
*2 su bardağı su
*2 su bardağı un
*3 adet yumurta
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı irmik tepeli olmasın
*2 yemek kaşığı nişasta tepeli olmasın
*Cay kaşığı ucu ile tuz
Şerbeti icin;
*2 su bardağı su
*2 bucuk su bardağı şeker
*4 5 damla limon suyu
Hanım Gobeği Tarifi Yapılışı
1
*Şerbet soğuk kullanılacağı icin oncelikle onu hazırlıyoruz
*Su ,şeker ve limon suyunu kucuk bir tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırılır
*Kanamaya başlayınca 10 dakika orta ateşte kaynatılır soğuması icin kenara alınır
*Hamuru icin tencereye su tuz ve yağ alınır kaynamaya başlayınca un eklenir karıştırılır
*23 dakika pişirilip ocaktan alınır ılıması icin 810 dakika kadar bekletilir
*Ardından uzerine un ve irmik eklenir yumurtalar teker teker kırıp yoğurulur
*Daha sonra eller yağlanır hamurdan cevizden biraz kucuk parcalar alınır avuc icerisinde yuvarlanır parmakla ortalarına delik acılır yağlanmış bir tepsiye dizilir
*Hamur bitince soğuk yağın icine dizilir ocakta orta ateşte arada cevirerek her tarafı nar gibi kızarıncaya kadar kızartılır ve soğuk şerbetin icerisine atılır
*3 4 dakika bekletilir ve cıkarılır kalan hamurlar aynı şekilde kızartılır
*En son uzerine kalan şerbet gezdirilir, buzdolabına kaldırılır
*Biraz dinlenip iyice soğuyan tatlı servis edilir deneyeceklere kolay gelsin hoşcakalın
Not; hamurların kızartılacağı yağ soğuk olmalı aksi halde dışı cabucak kızarıp ici hamur kalır
Muhakkak şerbet cok soğuk olmalı bir kac saat onceden hazırlanmalı bir de hamurlar cok iyi kızartılmalı
*2 su bardağı su
*2 su bardağı un
*3 adet yumurta
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı irmik tepeli olmasın
*2 yemek kaşığı nişasta tepeli olmasın
*Cay kaşığı ucu ile tuz
Şerbeti icin;
*2 su bardağı su
*2 bucuk su bardağı şeker
*4 5 damla limon suyu
Hanım Gobeği Tarifi Yapılışı
1
*Şerbet soğuk kullanılacağı icin oncelikle onu hazırlıyoruz
*Su ,şeker ve limon suyunu kucuk bir tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırılır
*Kanamaya başlayınca 10 dakika orta ateşte kaynatılır soğuması icin kenara alınır
*Hamuru icin tencereye su tuz ve yağ alınır kaynamaya başlayınca un eklenir karıştırılır
*23 dakika pişirilip ocaktan alınır ılıması icin 810 dakika kadar bekletilir
*Ardından uzerine un ve irmik eklenir yumurtalar teker teker kırıp yoğurulur
*Daha sonra eller yağlanır hamurdan cevizden biraz kucuk parcalar alınır avuc icerisinde yuvarlanır parmakla ortalarına delik acılır yağlanmış bir tepsiye dizilir
*Hamur bitince soğuk yağın icine dizilir ocakta orta ateşte arada cevirerek her tarafı nar gibi kızarıncaya kadar kızartılır ve soğuk şerbetin icerisine atılır
*3 4 dakika bekletilir ve cıkarılır kalan hamurlar aynı şekilde kızartılır
*En son uzerine kalan şerbet gezdirilir, buzdolabına kaldırılır
*Biraz dinlenip iyice soğuyan tatlı servis edilir deneyeceklere kolay gelsin hoşcakalın
Not; hamurların kızartılacağı yağ soğuk olmalı aksi halde dışı cabucak kızarıp ici hamur kalır
Muhakkak şerbet cok soğuk olmalı bir kac saat onceden hazırlanmalı bir de hamurlar cok iyi kızartılmalı