bilgisayarci
FD Üye

Hanım Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 çay bardağı köftelik bulgur
- 200 ml sıcak su
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber, pul biber, toz biber
- Kızartmak için 3 kepçe sıvı yağ
- 5-6 yeşil biber
- 4-5 domates
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hanım Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulguru kaynar su ile ıslatıp karıştırıyoruz ve 10 dakika üzerini kapatıp bırakıyoruz.
- 10 dakika sonra üzerini açıp kıyma, rondodan geçirdiğimiz soğan ve baharatlarını atıp 10 dakika yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizi suya batırarak yuvarlayıp yassı bir şekilde şekil veriyoruz.
- Sıvıyağında çevirerek kızartıyoruz.
- Biberleri dörde bölüp aynı yağda kızartıyoruz ve ayrı tabağa alıyoruz.(az kızaracak).
- Domateslerimizi rendeleyip tavaya alalım üzerine tuz, sarımsak rendesini ekleyip yarım çay bardağı sıvı yağıyla 5dk pişirelim.
- Köfteleri ve kızarttığımız biberleri sosumuza dizelim.
- Sos heryere gelsin diye köfteleri alt üst çevirelim.
- 200ml kaynar suya 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip iyice katıştıralım ve köftelerin üzerine dökelim kapağını kapatıp 15 dakika kısık ateşte pişirelim.
- Servis tabağına alıp servis yapabiliriz.Afiyet olsun.