elektronikci
FD Üye
Harika Lezzeti İle Tavuklu Kanepeler Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 5-6 adet kornişon turşu
- 1 adet kapya biber
- 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
- 2 diş sarımsak
- Dereotu
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 5-6 yemek kaşığı yoğurt (süzme yoğurt da kullanabilirsiniz)
- Tuz
- Lavaş ekmeği
Harika Lezzeti İle Tavuklu Kanepeler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce lavaş ekmeğini bardak yardımı ile yuvarlaklar kesip muffin kalıbının dibine iyice bastırarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında çanaklar pembeleşinceye kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Tavuğu haşlayıp ince ince didikleyin.
- Turşu ve kapya biberi küçük küçük doğrayın.
- Didiklenmiş tavukları derin bir kaseye alıp üzerine rendelenmiş sarımsak, kapya biber, turşu, ceviz, dereotu ve tuzu ekleyin.
- Mayonez ve yoğurdu ayrı bir kasede karıştırıp tavukların üzerine ilave edip tüm malzemeyi karıştırın.
- Çanakların içlerine tavuklu karışımı paylaştırın. Kereviz yapraklarıyla süsleyip servis edin.