Mükemmel Lezzetiyle İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 4 su bardağı köfteli bulgur
- 2 çay bardağı irmik
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yumurta
- 6 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Tuz
- Pulbiber
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 4 adet büyük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tutam maydanoz (İsteğe bağlı)
- Kimyon
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Zeytin yağı
Mükemmel Lezzetiyle İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma için uygun bir tepsiye bulguru ve irmiği alıp üzerine 6 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz.
- Streçliyoruz hava almasın. Onlar şişerken içliği yapıyoruz.
- İçlik için uygun bir tavaya zeytin yağı döküp soğanları ölene kadar kavuruyoruz ve üzerine salçayı ekliyoruz.
- Kıymayı ekleyip kavurma sürecine devam ediyoruz. Baharatları ekliyoruz. Cevizleri ekliyoruz.
- İçliği bir kenara alıp şişen bulgur ve irmiğin üzerine yumurtayı unu salçayı baharatları ekliyoruz ve çiğ köfte yoğrulur üzere güzelce yoğuruyoruz.
- Sonra ceviz büyüklüğünde modülleri elimizde içini boş bırakacak formda açıp içini içlikle dolduruyoruz ve kapatıyoruz.
- Hazırlanan içli köfteleri derin yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun (Takip etmeyi unutmayın)