Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Harika Lezzette, Çok Pratik, Orjinal Boşnak Mantısı

Harika Lezzette, Çok Pratik, Orjinal Boşnak Mantısı
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
harika-lezzette-cok-pratik-orjinal-bosnak-mantisi.jpg

Harika Lezzette, Çok Pratik, Orjinal Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler


İç harcı;
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan (minik doğranmış)
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Hamuru için;
  • 2 su bardağı ılık su
  • 6 su bardağı un kullandım (kontrollü eklenecek, her marka un miktarını değiştirir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Su bardağı ölçüm; 220 ml

Katları için;
  • 2 dolu yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ

Harika Lezzette, Çok Pratik, Orjinal Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unun 4 bardak kadarı, suyun tamamı, tuz ve sıvı yağı yoğurma kabında karıştırılmaya başlanır.
  2. Yoğurdukça duruma göre un ilavesi yapılarak, hamur 5-6 dk iyice yoğurulur (ele yapışmayan yumuşacık kıvamda bir hamur olmalıdır).
  3. Ardına 12 adet eşit beze yapılır. Genişçe bir tabak tabanı yağ karışımından fırça ile bolca yağlanır. Üzerlerine bezeler konup tabakta evir çevir iyice yağa bulanır.
  4. Daha sonra üzerleri streç film ile örtülüp 20 dk dinlendirilir.
  5. Süre sonunda, biraz yağ dökülmüş tahta üzerine bir adet beze alınıp tatlı tabağından biraz küçükçe şekilde genişletilir.
  6. Üzerine az yağ dökülüp bir beze daha konulup oda üstünde genişletilir. Üst üste 2 genişletilmiş beze yağ sürülmüş geniş düz bir tabağa alınır.
  7. Tüm bezeler ikişerli yağlanıp açılıp tabakta biriktirilir. Üzerleri streç filmle kapatılıp 20 dk dinlendirilir.
  8. Daha sonra tezgah üzerimiz yağlanır. İkili beze hamurumuz tezgaha konulur.
  9. Uçlardan tutarak hamuru ileri doğru çekerek genişletmeye başlanır.
  10. Eşit şekilde her taraf uçtan ortadan çekiştirilerek hamur incecik şekilde açılır. Üzerine fırça ile biraz yağ gezdirilir.
  11. En dış kalan çember taraflarda kalınlık varsa bıçakla kesilerek çıkarılır.
  12. Hamurun geniş taraf bir ucuna çiğ kıymadan şerit halde yerleştirilir.
  13. Üzerine hamur kapatılarak iteleme kıvırma işlemi yapılır. Oklava gibi forma gelmiş hamur 3 parmak genişliğinde kesilir.
  14. Kesik kısımlarından tutulup ortada birleştirilir ve tabanı az yağlanmış 30 cm lik tepsiye yan yana dizilir.
  15. Tüm tepsi dolduktan sonra mantı üzerine fırça ile yeterince sıvı yağ sürülür.
  16. Alt üst ayar önceden ısıtılmış 180° fırının alttan ikinci rafında 30 dk pişirilir. Ardına fırın 200° ye yükseltilip kızarana dek fırında pişirilir.
  17. Ben son 15 dakikasını orta rafa çıkartarak pişirdim. Sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış toz biberli tereyağ eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Harika Lezzette, Çok Pratik, Orjinal Boşnak Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt