
Mükemmel Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta 2’sinin sarısını ayır
- 1 yemek kaşığı tuz
- 10 su bardağı un (Ununuza nazaran değişir denetimli ekleyiniz)
Kusursuz Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün materyalleri karıştırınız. Pürüzsüz bir hamur elde ediniz.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olduğunda dinlenmeye bırakınız.
- 2 saat kadar dinlensin. Daha sonra ufak bezeler haline getiriniz. Benim ölçümden 2 tepsi çıktı.
- Daha sonra bezeleri elinizle açarak birer çay kaşığı tereyağı ile güzelce açıp kapatınız. (İstersen rastgele bir harç da koyabilirsiniz)
- 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriniz. Şahane olacak afiyet olsun deneyenlere.