Şahane Sütlü Baklava Tanımı İçin Materyaller
Hamur İçin
- 800 kg baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 tane kremşanti
- 1 tane vanilya
- 2 kaşık kakao
- 1 kaşık pudra şekeri
Kusursuz Sütlü Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı eritilir beyaz köpük ayrılır içine sıvı yağ koyulur. Karışım yufkaların her katına sürülür.
- 22 kat sonra ceviz eklenir sonrasında 22 kat daha yufka tereyağı olarak devam eder.
- Yufkalar tamamlandığında bıçak ile baklava dilimlenir. Fırında birinci 10 dakika 170 de sonrasında 150 derece de pişirilir.
- Şerbet için su ve şeker ocakta eritilir kaynamaya başlayınca 5 dakika sonra içine süt, kremşanti, vanilya eklenir ve kapatılır soğumaya bırakılır.
- Pişen baklavanın birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbet dökülür ve soğumaya bırakılır. Servis yapmadan evvel kakao ve pudra şekeri karıştırılır süzgeç yardımıyla baklava süslenir. Afiyetle