Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Harika Sütlü Baklava

Harika Sütlü Baklava
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
harika-sutlu-baklava.jpg

Şahane Sütlü Baklava Tanımı İçin Materyaller


Hamur İçin
  • 800 kg baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı ceviz
Şerbet İçin
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 tane kremşanti
  • 1 tane vanilya
Üzeri İçin
  • 2 kaşık kakao
  • 1 kaşık pudra şekeri

Kusursuz Sütlü Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tereyağı eritilir beyaz köpük ayrılır içine sıvı yağ koyulur. Karışım yufkaların her katına sürülür.
  2. 22 kat sonra ceviz eklenir sonrasında 22 kat daha yufka tereyağı olarak devam eder.
  3. Yufkalar tamamlandığında bıçak ile baklava dilimlenir. Fırında birinci 10 dakika 170 de sonrasında 150 derece de pişirilir.
  4. Şerbet için su ve şeker ocakta eritilir kaynamaya başlayınca 5 dakika sonra içine süt, kremşanti, vanilya eklenir ve kapatılır soğumaya bırakılır.
  5. Pişen baklavanın birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbet dökülür ve soğumaya bırakılır. Servis yapmadan evvel kakao ve pudra şekeri karıştırılır süzgeç yardımıyla baklava süslenir. Afiyetle ❣️
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt