Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Harika Tadıyla Malaga Pasta

Harika Tadıyla Malaga Pasta
0
42

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
harika-tadiyla-malaga-pasta.jpg

Harika Tadıyla Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler


Keki için;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1’er paket kabartma tozu ,vanilya
Kreması için;
  • 4 su bardağından biraz eksik süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket kremşanti
Ganajı için;
  • 1 paket krema
  • 140 gram bitter sütlü çikolata karışık
Üzeri için;
  • 1 çay bardağı süt
  • Borcamın büyüklüğüne nazaran muz

Harika Tadıyla Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğumasını beklemek için öncelikle kremasını yapıyoruz.
  2. Süt, un, nişasta, şeker ve yumurtayı tencereye alıyoruz.
  3. Topaklanmasını önlemek için daima olarak karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Göz göz olamaya başladıktan sonra altını kapatıyoruz.
  5. Margarin ekliyoruz.
  6. Ilıdıktan sonra da kremşantiyi ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Keki için; yumurta ve şekeri bir hoş çırpıyoruz.
  8. Köpüren kıvamı aldıktan sonra öteki materyalleri de ekliyoruz ve yağladığımız borcama döküyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
  10. Kek soğuduktan sonra çatalla üzerinde delikler açıyoruz.
  11. Sütü her tarafına gelecek formda döküyoruz.
  12. Daha sonra soğuyan muhallebiyi üzerine döküp yaydırıyoruz.
  13. Muzların kabuklarını soyup üzerlerine pasta dilimlerini keseceğimiz biçimde koyuyoruz.
  14. Ganajı için cezveye kremayı ekliyoruz. Kaynatmıyoruz, ılıtıyoruz.
  15. Krema ılıyınca ocağın altını kapatıyoruz ve sonra çikolataları içerisine ekliyoruz.
  16. Çikolatalar eriyince bütün pastanın üzerine ganajı gezdiriyoruz.
  17. Daha sonra kenarlarını çekilmiş fındıkla süslüyoruz.
  18. Muzların üzerini de toz fıstıkla süsledim lakin tercih sizin doğal.
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Harika Tadıyla Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,257Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt