Harika Tadıyla Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1’er paket kabartma tozu ,vanilya
- 4 su bardağından biraz eksik süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket kremşanti
- 1 paket krema
- 140 gram bitter sütlü çikolata karışık
- 1 çay bardağı süt
- Borcamın büyüklüğüne nazaran muz
Harika Tadıyla Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğumasını beklemek için öncelikle kremasını yapıyoruz.
- Süt, un, nişasta, şeker ve yumurtayı tencereye alıyoruz.
- Topaklanmasını önlemek için daima olarak karıştırarak pişiriyoruz.
- Göz göz olamaya başladıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Margarin ekliyoruz.
- Ilıdıktan sonra da kremşantiyi ekleyip karıştırıyoruz.
- Keki için; yumurta ve şekeri bir hoş çırpıyoruz.
- Köpüren kıvamı aldıktan sonra öteki materyalleri de ekliyoruz ve yağladığımız borcama döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
- Kek soğuduktan sonra çatalla üzerinde delikler açıyoruz.
- Sütü her tarafına gelecek formda döküyoruz.
- Daha sonra soğuyan muhallebiyi üzerine döküp yaydırıyoruz.
- Muzların kabuklarını soyup üzerlerine pasta dilimlerini keseceğimiz biçimde koyuyoruz.
- Ganajı için cezveye kremayı ekliyoruz. Kaynatmıyoruz, ılıtıyoruz.
- Krema ılıyınca ocağın altını kapatıyoruz ve sonra çikolataları içerisine ekliyoruz.
- Çikolatalar eriyince bütün pastanın üzerine ganajı gezdiriyoruz.
- Daha sonra kenarlarını çekilmiş fındıkla süslüyoruz.
- Muzların üzerini de toz fıstıkla süsledim lakin tercih sizin doğal.
Harika Tadıyla Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı