Harput Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 300-400 gram yağsız kıyma
- 1 yumurta
- 1 adet soğan
- 1 kase ince bulgur
- 3- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 bardak su yavaş yavaş ekleyin
- Maydanoz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kuru reyhan
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Su
Harput Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıyma, soğan, salça, yumurta, maydanoz koyulup biraz yoğurulur.
- Sonra bulgur, irmik, baharat eklenir.
- Azar azar su eklenerek yoğurulur kuru olmaması gerek ona nazaran su eklemelisiniz çok cıvık da olmamalı.
- Elazığda kasaplar eti yemeğe nazaran verdiği için dağılma yüzdesi çok az fakat biz gurbettekiler dağılmasın diye binbir takla atıyoruz????
- Düzgünce yoğurulup köfte kıvamını oluşturuyoruz.
- Sonra tekerlek hali verilir.
- Tereyağında salça kavrularak üzerine su eklenir ve kaynaması beklenir.
- Kaynayan salçalı suyun üzerine köfteler dökülür.
- Köfteler suyun üzerine çıkana kadar pişirilir.
- Pişen köfteler suyu ile bir arada servis yapılır. Afiyet bal şeker olsun????????????.