Harput koftesi tarifi,Bulgur koftesinin yapılışı
Resimli Harput Koftesi Tarifi
Harput Koftesi Tarifi Resimli
imagesharputkoftesitarifiresimli5ad42e9596a95
Harput koftesi (bulgurlu kofte) malzemeleri:
500 gr az yağlı kıyma
Yarım su bardağı koftelik ince bulgur
2 soğan
2 corba kaşığı domates salcası
2 corba kaşığı biber salcası
1 demet maydanoz
3 corba kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı su
Tuz, karabiber
Kırmızı tozbiberi
Harput koftesi (bulgurlu kofte) tarifi:
Soğan ve maydanozu temizleyip kıyın
Geniş bir kaba alıp 1 kaşık domates salcası, 1 kaşık biber salcası, kırmızı tozbiber, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice ovun
Kıymayı azar azar ilave edip yoğurun
Bulguru ekleyip 78 dakika daha yoğurun
Uzerini ortup 10 dakika dinlendirin
Kofte harcından ceviz buyukluğunde parcalar koparın
Her parcayı yuvarlayıp ortasını iki taraftan bastırarak cukurlaştırın
Sağ elin baş ve işaret parmakları arasında kofteyi cevirerek kenarlarını duzeltin
Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp kalan salcaları ezin
Suyu ekleyip kaynatın
Kaynayan suya kofteleri yavaş yavaş ekleyin
Kısık ateşte 30 dakika pişirin
Maydanozla susleyip sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Resimli Harput Koftesi Tarifi
Harput Koftesi Tarifi Resimli
imagesharputkoftesitarifiresimli5ad42e9596a95
Harput koftesi (bulgurlu kofte) malzemeleri:
500 gr az yağlı kıyma
Yarım su bardağı koftelik ince bulgur
2 soğan
2 corba kaşığı domates salcası
2 corba kaşığı biber salcası
1 demet maydanoz
3 corba kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı su
Tuz, karabiber
Kırmızı tozbiberi
Harput koftesi (bulgurlu kofte) tarifi:
Soğan ve maydanozu temizleyip kıyın
Geniş bir kaba alıp 1 kaşık domates salcası, 1 kaşık biber salcası, kırmızı tozbiber, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice ovun
Kıymayı azar azar ilave edip yoğurun
Bulguru ekleyip 78 dakika daha yoğurun
Uzerini ortup 10 dakika dinlendirin
Kofte harcından ceviz buyukluğunde parcalar koparın
Her parcayı yuvarlayıp ortasını iki taraftan bastırarak cukurlaştırın
Sağ elin baş ve işaret parmakları arasında kofteyi cevirerek kenarlarını duzeltin
Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp kalan salcaları ezin
Suyu ekleyip kaynatın
Kaynayan suya kofteleri yavaş yavaş ekleyin
Kısık ateşte 30 dakika pişirin
Maydanozla susleyip sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun