Harput Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan rendelenmiş suyu sıkılmış
- 10-15 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı domates salçası bir çay kaşığı biber salçası
- Pul biber karabiber tuz reyhan toz kırmızı biber
- Köfteyi yoğururken arada elimizi ıslatmak için 1 kase su
- 1 yemek kaşığı tepeleme biber, domates salçası (Karışık)
- Pul biber karabiber reyhan
- Sıvı yağ
- 6 su bardağı sıcak su
Harput Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte için bütün malzemelerimizi ekleyip yaklaşık 20 dakika yoğuruyoruz, ara ara elimizi ıslatıp o şekilde yoğuruyoruz.
- Kıvam alan köftemizi iri parçalar halinde yuvarlayıp ortasını çukur yapıyoruz.
- Aslında minik yapılıp iki parmak arasında sıkılır, ama benim acelem vardı irice yaptım, bir tencereye sıvı yağ yada tereyağını alıp salçayı güzelce kavuralım.
- Ardından baharatları ekleyip sıcak suyu dökelim, su kaynayınca köfteleri atıp yaklaşık 20 dakika pişirelim, deneyecek olanlara afiyet olsun.