Hasan Paşa Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi İçin
- 500 gram yarım yağlı kıyma
- 1 su bardağından 1 parmak kadar eksik galeta unu
- 1 yumurta
- 1 tane orta uzunluk soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığından biraz fazla tuz
- 2 orta uzunluk patates
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı kadar tereyağı
- Yarım su bardağı kadar kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- 1,5 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı terayağı
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Yarım su bardağı kadar kaşar peyniri
Hasan Paşa Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için tüm gereçleri karıştırıp düzgünce yoğuruyoruz (Yenibahar bu tanım için değerli bir baharat bu nedenle kesinlikle eklemelisiniz)
- Yoğurduğumuz köfteyi 4 eşit modüle ayırıyoruz. Bu materyallerle 4 adet köfte çıkıyor (İsterseniz daha küçük modüllere ayırıp adetleri çoğaltabilirsiniz)
- Ayırdığımız modülleri yuvarlayıp çanak üzere ortalarını açarak tepsiye yerleştiriyoruz ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz.
- Köfteler pişerken patates püresini hazırlıyoruz. Güzelce ezdiğimiz patatese süt, tereyağı ve kaşar peynirini ayrıyeten tuz ve karabiberi karıştırıp pürüzsüz bir püre yapıyoruz. Püre kıvamlı ve biraz katı olmalı bu yüzden pürüzsüzleştirmek için blender kullanmayın.
- Sosu da yağ ve salçayla kıvamlı olacak halde hazırlıyoruz.
- Fırından çıkardığımız köftelerin her birinin üzerine püre+ kaşar peynirini koyup sosu da döktükten sonra tekrar fırın koyuyoruz. Üzeri kızardığında servise hazır Afiyetler olsun.