
Hasan Paşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 gram civarında kıyma orta yağlı
- 1 soğan
- 2 dış sarımsak
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 yumurta
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Kekik birer tatlı kaşığı
- Orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı süt
- Tuz
- 2 kaşık sıvı yağ
- Toz kırmızı biber
- 2 kaşık salça
- 2 su bardağı sıcak su
Hasan Paşa Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle köftelik malzemeler bir kaba alınır iyice yoğurulur 10 dakika dinlendikten sonra büyük parçalar koparılır bir bardak yardımıyla köftelere çanak şekli verilir girin tepsisine büyük çak köfteler konur.
- Ayrı bir yerde haşlamış olduğumuz patatesler ezilir içerisine tereyağı tuz ve yarım çay bardağı süt eklenip iyice karıştırılır.
- Tepsiye aldığımız köftelerin içerisine patates püreleri kaşık yardımıyla doldurulur, bu işlem köfteler bitene kadar devam eder.
- Salçalı bir sos hazırlanır, 2 kaşık sıvı yağ, toz kırmızı biber ve 2 kaşık salça ve 2 su bardağı sıcak suyla birlikle bu sosta köftelerin altına dökülür.
- Köftelerin üzerine domateste koyabilirsiniz tercihe bağlı.
- 150 derece ayarladığımız olduğumuz fırına köfteler gönderilir, pişmeye yakın üzerine kaşar peyniri rendesi konup tekrar fırına gönderilir 30 dakika kadar pişen köfteler sunuma hazır, afiyet olsun deneyenlere????????.