Hasanpaşa Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kıyma
- 3 dilim bayat ekmek içi
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı domates suyu
- 1 kahve fincanı su
- Tuz, karabiber, kimyon
- 2 domates ( köftelerin altına koymak için)
- 2 patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı süt
- Tuz
- İsteğe bağlı rendelenmiş kaşar da koyabilirsiniz.
Hasanpaşa Köfte Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak patateslerimizi haşlayalım.
- Köfte gereçlerini derin bir kap içerisinde yoğuralım.
- Mandilana büyüklüğünde modüller koparıp ortasını çukur bırakalım.
- Köfteleri dinlendirelim.
- Bu sırada patates püresini hazırlayalım.
- Patatesleri yeterlice ezeli, pürüzsüz olması gerekiyor.
- Öbür materyalleri de ekleyip karıştıralım, püreyi sıkma torbasına alalım.
- Dinlenen köfteleri evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dk kadar pişirelim.
- Pişen köftelerin altına dilimlenmiş domatesleri koyalım, püreyi köftelerin üzerine sıkalım.
- Sıkma torbası yoksa kaşıkla da paylaştırabilirsiniz. 10 dk daha bu biçimde pişirelim.