elektronikci
FD Üye
Hasanpaşa Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köfte için:
- 500 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 su bardağı ekmek kırıntısı
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
Hasanpaşa Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın üzerine tuz atın ve yumuşayana kadar haşlayın.
- Öbür bir küçük tencerede havuçları küp küp doğrayın ve haşlayın.
- Akabinde köfte için soğanları rendeleyip suyunu sıkın, kıyma, yumurta, ekmek kırıntısı ve baharatları da koyup yoğurun.
- Yapmış olduğunuz köfte harcını küçük çanak formu verip yağlamış olduğunuz tepsiye dizin.
- Öteki yandan patatesleri süzün ve içine süt ,tereyağ ve tuzu ek edip ezici yardımı ile güzelce püre yapın.
- Havuç ve bezelyeleri bir kasede karıştırın ve yapmış olduğunuz çanakların içlerini doldurun.
- Üzerlerine bir hazırlamış olduğunuz patates püresini sıkma torbası yahut buzdolabı poşeti ile en üstüne sıkın.
- Evvelden ısıtılmış 200 derecede 25-30 dk pişirilir.
- Sosu için bir tavaya su, salça alınıp ocakta kaynatılır.
- Fırında pişme müddetini tamamlayan köftelere sos eklenir.
- Üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyularak kaşarlar kızarana kadar tekrar fırına verilir.Afiyet olsun.