Hasanpaşa Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram az yağlı kıyma
- 1 su bardağı galeta unu yahut bayat ekmek içi
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Konserve garnitür
- 1.5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- 4 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı rende kaşar
- Tuz
- 1 su bardağı kaşar rende
Hasanpaşa Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte materyallerini yoğurun ve 30 dk buzdolabında dinlendirin.
- Püre için patatesleri soyup dörde bölüp suda haşlayın.
- Daha sonra suyunu süzüp tereyağ ,kaşar ve tuzu ekleyip blendirdan geçirin.
- Dinlenen köfteden küçük bezeler yapıp çanak halini veriyoruz. ( su bardağı ile yaptım ben )yağlanmış tepsiye dizip içine garnitürleri dolduruyoruz.
- Sonra püreyi de en üstlerine eşit ölçüde dağıtıp fırına veriyoruz.
- 200 derecede 30 dk pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen köfteleri çıkarıp sosu üzerine gezdiriyoruz ve eşit ölçüde kaşar rendelerini de koyduktan sonra kasar eriyene kadar tekrar fırına veriyoruz.Afiyet olsun????.