elektronikci
FD Üye
Hasanpaşa Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1 su bardağı ekmek kırıntısı
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber, kimyon, kekik
- Soğan
- Domates
- 3 büyük boy patates ( haşlanılacak)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Ilık su
- Tuz
- Kaşar peyniri
Hasanpaşa Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma, soğan, maydanoz, yumurta, ekmek kırıntısı bir kaba alınarak güzelce yoğurulur.
- Yoğurulan kıymadan azar azar alınarak çanak şekli verilir.
- Patatesler haşlanır.
- Haşlanan patatesler soğuk suda yıkanır, kabukları soyulur. Çatal yardımıyla patatesler ezilir. İçine tuz ve tereyağı ilave edilerek püre şekline getirilir.
- Kıymadan çanak şeklinin içine sıkma torbasıyla patates püresiyle içi doldurulur.
- Sosu için salça ve ışık su bir kapta karıştırılarak tepsiye ilave edilir.
- Boş kalan kısımlara domates ve biber koyularak önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirilir.Pişdikten sonra üzerine kaşar serpiştirilir ve tekrar fırına koyulur.
- Üzeri kızarana kadar pişirilir.Herkese afiyet olsun ❤.