Hasanpaşa Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 1kg dana kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Biraz karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 4 yemek kaşığı un
- Biraz sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 kutu bezelye
- Patates püresi için (Hazır kulandım)
- 1 paket patates tozu
- Yaklaşık 500ml süt
- Biraz rendelenmiş hindistan cevizi
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket domates sosu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Biraz karabiber
- Biraz karışık otlu baharat (Mercanköşk, kekik)
Hasanpaşa Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kıymamıza tüm materyalleri ekleyip, karıştırıyoruz. Yaklaşık 30 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Domates sosumuz için gereçleri bir tencereye ekliyoruz ve kaynatıp, kenara alıyoruz.
- Patates püresi için sütümüzü kaynatıyoruz içerisine baharatlarımızı ekliyor sonra 1 paket patates tozumuzu ek ediyoruz. Ocağımızın altını kapatıyoruz ve istediğimiz kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
- Dinlenmiş olan kıymamızı elimizle yuvarlak top halinde şekillendiriyoruz ve içini yavaşça ovuyoruz. Öbür kademede içerisine bezelyelerimizi ekliyoruz tepsimize diziyoruz.
- Sıkma poşetine püremizi ek ediyoruz ve bezelyelerimizin üzerine sıkıyoruz. Bu formda hepsini püremizle kapladıktan sora fırın tepsisine domates sosumuzu ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımıza koyuyoruz ve yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.