Haşhaş Taneli Gevrekler Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
Haşhaş Taneli Gevrekler Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un, tuz, şeker ve mayayı yoğurma kabına alalım karıştıralım üzerine sıvı yağ ve suyu ek edip yoğurmaya başlayalım ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğuralım 30-40 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamura haşhaş tanelerini ek edip büsbütün karışana kadar yoğuralım.
- Hamuru 2-3 kesime bölelim merdane ile hafif kalın bir biçimde açalım bir santim genişliğinde şeritler halinde keselim küçük kareler halinde keselim yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Kızarmaya başladıktan sonra fırını 100 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirip kapatalım büsbütün soğuyana kadar fırında bekletelim. Kıtır gevrekler servise hazır afiyet olsun.