
Haşhaş Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı irmik
- Aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1 paket krem santi
- 1 bardak süt
Haşhaş Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak şerbetimizi hazırlayalım 20 dk pişirdikten sonra soğumaya bırakalım.
- Keki için.İlk olarak 3 yumurtamızı kıralım ve 3 dk kadar çırpalım.
- Akabinde şekerimizi ekleyelim ve beyazlaşma kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyelim ve karıştıralım.
- İrmik ve haşhaşımızı koyarak karıştıralım ve aldığı kadar un ekleyerek kabartma tozu ve vanilya koyalım ve karıştıralım.
- Yağladığımız tepsinin içerisine boşaltarak 180 derecelik fırında 45 dk pişirelim.
- Pişen kekimizi 5 dk dinlendirdikten sonra şerbetimizi ekleyelim.
- Bir kapta 1 bardak süt ile krem şantimizi çırpalım ve kekimizin üzerine ekleyelim ve beş altı saat dolapta dinlendirelim. Şimdiden afiyet olsun.