Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Açma

Haşhaşlı Açma
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hashasli-acma.jpg

Haşhaşlı Açma Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta birisinin sarısı üzerine
  • 7 bardak un
  • Sarı haşhaş ezmesi
Üzeri için
  • Susam

Haşhaşlı Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle yoğurma kabına bütün gereçleri alalım. Güzelce ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  2. Yarım saat mayalandırmaya bırakalım.
  3. Mayalanan hamurdan eşit büyüklükte bezeler yapalım.
  4. Uzun bir formda merdane yardımıyla açalım.
  5. Bıçak yardımıyla her yerini keselim.
  6. Üzerine haşhaş ezmesi sürelim elimizle yuvarlayalım.
  7. Burma formuna getirelim.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  9. 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
 
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,552Kullanıcılar
pitbulls33Son üye
Üst Alt