Haşhaşlı Açma Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta birisinin sarısı üzerine
- 7 bardak un
- Sarı haşhaş ezmesi
- Susam
Haşhaşlı Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına bütün gereçleri alalım. Güzelce ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Yarım saat mayalandırmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan eşit büyüklükte bezeler yapalım.
- Uzun bir formda merdane yardımıyla açalım.
- Bıçak yardımıyla her yerini keselim.
- Üzerine haşhaş ezmesi sürelim elimizle yuvarlayalım.
- Burma formuna getirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.