Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Açma

Haşhaşlı Açma

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
hashasli-acma.jpg

Haşhaşlı Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 paket instant kuru maya
  • 8,5 bardak kadar un (Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
İç için;
  • 1 paket haşhaş ezme
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker

Haşhaşlı Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle derin bir kase alalım içine ılık sütü mayayı ve şekeri alıp karıştıralım. Daha sonra üstünü örtüp 5 dakika kadar mayanın etkinleşmesini bekleyelim.
  2. Daha sonra kalan malzemeleride ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim hamurumuz 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
  3. Başka bir kasede haşhaş ezmesini biraz sıvı yağ ile çözündürelim ben 1 yemek kaşığı şekerde ekledim siz isterseniz eklemeyebilirsiniz.
  4. Mayalanan hamurumuzu bezelere ayıralım bezelerimizi biraz açıp ortasına haşhaş ezmesini sürelim ve açma halini verelim.
  5. En son üzerine yumurtamızı sürelim evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun????.
Haşhaşlı Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt