bilgisayarci
FD Üye
Haşhaşlı Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 paket instant kuru maya
- 8,5 bardak kadar un (Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
- 1 paket haşhaş ezme
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
Haşhaşlı Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle derin bir kase alalım içine ılık sütü mayayı ve şekeri alıp karıştıralım. Daha sonra üstünü örtüp 5 dakika kadar mayanın etkinleşmesini bekleyelim.
- Daha sonra kalan malzemeleride ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim hamurumuz 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Başka bir kasede haşhaş ezmesini biraz sıvı yağ ile çözündürelim ben 1 yemek kaşığı şekerde ekledim siz isterseniz eklemeyebilirsiniz.
- Mayalanan hamurumuzu bezelere ayıralım bezelerimizi biraz açıp ortasına haşhaş ezmesini sürelim ve açma halini verelim.
- En son üzerine yumurtamızı sürelim evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun????.