bilgisayarci
FD Üye
Haşhaşlı Bükme Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine)
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 5.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz ( olmazsa da olur fakat olursa çok yakışıyor)
Haşhaşlı Bükme Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt ve su el yakmayacak kadar ısıtılıp hamur için olan materyaller karıştırılır.
- Sonra un ve tuz eği ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
- Üzerini örterek sıcak bir ortamda kabarıp iki katına çıkana kadar mayalandırılır.
- Hamur mayalanırken haşhaşlı karışımı hazırlayın ,haşhaş, sıvı yağ ,şeker ve cevizi uygunca karıştırın.
- Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 7 eşit modüle ayırın ( bi beş dakika kadar bekletin daha kolay açılıyor) her bir bezeyi hafif unlanmış yerde merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açın ????????????.
- Aralarına haşhaşlı karışımdan sürün yedi kat üst üste en üste sürmeyin sonra hepsini merdane yardımıyla büyütün .
- Sonra ikişer santimlik şeritler halinde kesin şeritleri iki ucundan tutup elinizle zıt tarafa çevirerek tezgah üzerinde bükün yağlı kağıt serilmiş tepsiye siprel halde sararak yerleştirin bütün hamur bitene kadar devam edin ????????????????.
- En son üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Haşhaşlı Bükme Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı