Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Bükme Çörek

Haşhaşlı Bükme Çörek
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hashasli-bukme-corek.jpg

Haşhaşlı Bükme Çörek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 7,5 su bardağı un
  • 1 yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
İç Harcı İçin
  • 250 gram haşhaş ezmesi
  • 2 kaşık şeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
Bezelerin Ortası İçin
  • 150 gram teremyağ
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

Haşhaşlı Bükme Çörek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ilık süt, yaş maya, ılık su, şeker eriyene kadar bekletilir. Akabinde yumurta, sıvıyağ ve konulur. 1 saat mayalandıktan sonra, hamur 7 kesime ayrılıp bezesi alınır.
  2. Servis tabağı büyüklüğünde açılır, ortasına birinci evvel erittiğimiz margarin ve sıvı yağ karışımı, sonra, haşhaş ezmesi, şeker ve sıvı yağ karışımı sürülür.
  3. 7 kat olana kadar devam edilir. Hamur her katta biraz daha büyütülür. En sona geldiğimizde dikdörtgen formuna getirilir ( Oklava kullanarak açabilirsiniz )
  4. Uzunlamasına dilimleyip ikiye katlanır, burma formuna getirilir. Tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  5. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli formda pişirilir. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun. ????????????????????????
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt