Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Bükme

Haşhaşlı Bükme
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hashasli-bukme-6.jpg

Haşhaşlı Bükme Tanımı İçin Materyaller

  • 5,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su (Ilık olsun )
  • 1 çay bardağı süt (Ilık olsun )
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
Sosu için
  • Haşhaş
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • Ceviz içi
  • Hamura sürülmek üzere eritilmiş tereyağı

Haşhaşlı Bükme Tanımı Yapılışı

  1. Un dışındaki bütün gereçleri karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak hamur elde ediyoruz.
  3. Bi yandan haşhaş sosu hazırlıyoruz.
  4. Hamuru iki eşit beze yapıp merdane yardımıyla dikdörtgen biçiminde açıyoruz.
  5. İçine eritilmiş tereyağı ve sosumuzu sürüp kapatıyoruz.
  6. Uzun modüller halinde kesip büküyoruz.
  7. Evvelce ısıtılmış fırında 45 dakika pişirip servis ediyoruz. Yanında rastgele bir reçel ile mükemmel gidiyor bendem söylemesi ????Deneyen herkese afiyet olsun ????.
 
858,497Konular
982,560Mesajlar
30,301Kullanıcılar
caponeeSon üye
Üst Alt