
Haşhaşlı Bükme Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- Çeyrek paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Arzuya göre iri dövülmüş ceviz içi
Haşhaşlı Bükme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle haşhaş ezmesi ile yağımızı bir kasede iyice ezelim ve bir kenarda kullanmak üzere bırakalım.
- Hamur için gerekli olan malzemelerle yumuşak bir hamur yapalım ve üzerini streç filmle kaplayarak bir saat mayalandıralım.
- 6 beze alalım ve bezeyi büyük kare tepsi kadar açarak aralarına haşhaş ve yağ karışımımızdan sürelim.
- Açtığımız tüm hamurlarımız üst üste ve araları haşhaşlı karışımdan sürülmüş olarak tamamlanacak.
- Dilerseniz arzuya bağlı olarak aralara birer avuç toz şeker ve ceviz serpebilirsiniz yada sadece ceviz serpebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak tadınıza bağlı.
- En üst kata da karışımdan sürüp elimizle hamurumuzu biraz inceltip ikiye katlayalım.
- Dar olan kısımdan başlayarak ikişer parmak genişliğinde keselim.
- Herbir parçayı elimizle büküp yağlı kâğıt serdiğimiz tepsimize biraz boşluk bırakarak dizelim.
- Üzerlerine hiçbir şey sürmüyoruz.
- Soğuk fırına verelim ve bir saat soğuk fırında tepsi mayası için bekletelim.
- 200 dereceye ayarladığımız fırınımızı çalıştıralım. Güzelce kızarınca çıkarıp sıcak servis yapalım.