Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Bükme

Haşhaşlı Bükme
0
31

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
hashasli-bukme.jpg

Haşhaşlı Bükme Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi;
  • 1 kase haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Arzuya göre iri dövülmüş ceviz içi

Haşhaşlı Bükme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle haşhaş ezmesi ile yağımızı bir kasede iyice ezelim ve bir kenarda kullanmak üzere bırakalım.
  2. Hamur için gerekli olan malzemelerle yumuşak bir hamur yapalım ve üzerini streç filmle kaplayarak bir saat mayalandıralım.
  3. 6 beze alalım ve bezeyi büyük kare tepsi kadar açarak aralarına haşhaş ve yağ karışımımızdan sürelim.
  4. Açtığımız tüm hamurlarımız üst üste ve araları haşhaşlı karışımdan sürülmüş olarak tamamlanacak.
  5. Dilerseniz arzuya bağlı olarak aralara birer avuç toz şeker ve ceviz serpebilirsiniz yada sadece ceviz serpebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak tadınıza bağlı.
  6. En üst kata da karışımdan sürüp elimizle hamurumuzu biraz inceltip ikiye katlayalım.
  7. Dar olan kısımdan başlayarak ikişer parmak genişliğinde keselim.
  8. Herbir parçayı elimizle büküp yağlı kâğıt serdiğimiz tepsimize biraz boşluk bırakarak dizelim.
  9. Üzerlerine hiçbir şey sürmüyoruz.
  10. Soğuk fırına verelim ve bir saat soğuk fırında tepsi mayası için bekletelim.
  11. 200 dereceye ayarladığımız fırınımızı çalıştıralım. Güzelce kızarınca çıkarıp sıcak servis yapalım.
Haşhaşlı Bükme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt