Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Bükme

Haşhaşlı Bükme
0
32

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Haşhaşlı Bükme Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Tuz (1,5 tatlı kaşığı ) damak zevkinize göre
  • Aldığı kadar un (7-8 su bardağı )
İç harcı için;
  • 2 dolu yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Haşhaşlı Bükme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için; kuru maya, şeker ve ılık sütü yoğurma kabında karıştırıyoruz. Yumurtanın sarısını üzeri için ayırıp, yumurta beyazı ve başka gereçleri ekleyip, hamurumuzu yoğuruyoruz. Bir saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. İç harcı için haşhaş ezmesini yağla düzgünce açıyoruz. Hamur mayalandıktan sonra 14 bezeye ayırıyoruz ve her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp her kata bir kaşık iç harçtan sürüyoruz üst üste koyuyoruz.
  3. Son bezenin üzerine harçtan sürmeyip tüm hamuru elimizle yada bir oklava yardımıyla büyütüyoruz.
  4. Eşit şeritler kesip iki ucundan tutup, buruyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz en az yarım saat tepsi mayası için bekletiyoruz.
  5. Yarım saatin sonunda üzerine yumurta sarısını sürüp evvelden ısıttığımız 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.
Haşhaşlı Bükme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,385Mesajlar
32,978Kullanıcılar
brk0079Son üye
Üst Alt