Haşhaşlı Bükme Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- Tuz (1,5 tatlı kaşığı ) damak zevkinize göre
- Aldığı kadar un (7-8 su bardağı )
- 2 dolu yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Haşhaşlı Bükme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için; kuru maya, şeker ve ılık sütü yoğurma kabında karıştırıyoruz. Yumurtanın sarısını üzeri için ayırıp, yumurta beyazı ve başka gereçleri ekleyip, hamurumuzu yoğuruyoruz. Bir saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- İç harcı için haşhaş ezmesini yağla düzgünce açıyoruz. Hamur mayalandıktan sonra 14 bezeye ayırıyoruz ve her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp her kata bir kaşık iç harçtan sürüyoruz üst üste koyuyoruz.
- Son bezenin üzerine harçtan sürmeyip tüm hamuru elimizle yada bir oklava yardımıyla büyütüyoruz.
- Eşit şeritler kesip iki ucundan tutup, buruyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz en az yarım saat tepsi mayası için bekletiyoruz.
- Yarım saatin sonunda üzerine yumurta sarısını sürüp evvelden ısıttığımız 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.