Haşhaşlı Burgu Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı haşhaş
- Sıvı yağ (Haşhaşa nazaran değişebiliyor. Sürülebilir kıvam alana kadar ekleyip karıştırın)
- 1 yemek kaşığı şeker (Şekerli seviyorsanız 4- 5 kaşık ek edin)
Haşhaşlı Burgu Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Gereçleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
- En az 5 dk yoğurun. 45 dk mayalandırıp 6 -7 beze alın.
- Sonra servis tabağı büyüklüğünde açıp haşhaştan sürün.
- Bütün bezeleri üst üste koyup ortaları haşhaşlı olacak. Ancak en üste haşhaş sürmeyin.
- Tepsi büyüklüğünde açıp 2 parmak kalınlığında kesin.
- Kestiğiniz kesimler burgu yapıp tepsiye dizin tepsi mayası yapıp üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece pişirin.