Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Burgu Çörek

Haşhaşlı Burgu Çörek
0
71

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hashasli-burgu-borek.jpg

Haşhaşlı Burgu Çörek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • 1 su bardağı haşhaş
  • Sıvı yağ (Haşhaşa nazaran değişebiliyor. Sürülebilir kıvam alana kadar ekleyip karıştırın)
  • 1 yemek kaşığı şeker (Şekerli seviyorsanız 4- 5 kaşık ek edin)

Haşhaşlı Burgu Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Gereçleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
  2. En az 5 dk yoğurun. 45 dk mayalandırıp 6 -7 beze alın.
  3. Sonra servis tabağı büyüklüğünde açıp haşhaştan sürün.
  4. Bütün bezeleri üst üste koyup ortaları haşhaşlı olacak. Ancak en üste haşhaş sürmeyin.
  5. Tepsi büyüklüğünde açıp 2 parmak kalınlığında kesin.
  6. Kestiğiniz kesimler burgu yapıp tepsiye dizin tepsi mayası yapıp üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece pişirin.
Haşhaşlı Burgu Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,695Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt