Haşhaşlı Burma Çörek Tanımı İçin Gereçler
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket pakmaya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 kase haşhaş
- 1 kase yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım kase ceviz
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay kaşığı pekmez
Haşhaşlı Burma Çörek Tanımı Yapılışı
- Hamur gereçlerini bir kaba koyalım ve yoğuralım. Üzerini streçleyip 1 saat hamuru dinlendirelim.
- Bir kaba iç harcın materyallerini koyup karıştıralım. Hamuru 6 eşit bezeye ayıralım.
- Bezeleri açalım ve iç harcı ekleyelim. 6 tane yufkayı üst üste koyalım ve her katına da iç harcı ekleyelim.
- Hepsini üst üste koyduktan sonra biraz açalım ve en üst kışıma haşhaşlı harcı koyup ikiye bölelim.
- Elimizle biraz açalım ve uzun uzun keselim. Her şeridi kıvıralım ve fırın tepsisine yuvarlak halde dizelim.
- Pekmez ve yumurta sarısını birleştirip üzerine sürelim. 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.