Haşhaşlı Çarkıfelek Kurabiye (Olay Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
Hamur İçin
- 250 gram margarin
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası ( Yoksa 1 tatlı kaşığı daha domates atabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı haşhaş
- Biraz çörekotu
- 1 paket kabartma tozu
- 3- 3.5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin )
- Sıvıyağ
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Haşhaşlı Çarkıfelek Kurabiye (Olay Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kase içine kabartma tozu ve un hariç tüm materyaller koyularak hamur gereçleri karıştırılır. Akabinde içine elenerek un ve kabartma tozu koyulur ve yoğrulur.
- Kıvamı orta sertlikte ele yapışmayan bir kıvamda olmalı. Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılarak yuvarlanır ve hafif üstüne basılıp yassılaştırılır.
- Daha sonra bir kola şişesi kapağı ile üstüne yarım ay halinde bastırılıp sıra ile çarkıfelek görünümü verilir. (Resimdeki gibi)
- Akabinde orta kısmına parmakla biraz bastırılır ve oyuk yapılır. Tüm hamur bitene kadar tıpkı süreç uygulanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Üstüne sıvı yağ ile açacağımız yumurta sarısı karışımı sürülür. Ortasına susam ve çörek otu karışımı koyulur. Evvelden ısıtılan 190 derecede 20 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun ????.