
Haşhaşlı Ceviz Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- Yarım çay bardağı mavi haşhaş
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 3 su bardağı kadar un
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- 5 damla limon suyu
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- Yarım su bardağı kırılmış fındık
- Yarım su bardağı tüm ceviz
Haşhaşlı Ceviz Dolgulu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak margarin ve yoğurt karıştırılır.
- Ardından mavi haşhaş ile irmik ilave edilir.
- Daha sonra kabartma tozu ve vanilya ilave edilir.
- En sonda un ilave edilerek hamur elde edilir.
- Hamurdan bir parça alınır ve elimizle yuvarlak açarak ceviz ve fındık parçaları içine koyulur ve ağzı kapatılır.
- Yağlanan tepsiye dizilir.
- Üzerleri ceviz ile süslenir.
- 180 derece fırında yaklaşık 15dk kadar kızartılır.
- Soğumaya bırakılır.
- Şerbet için su şeker limon suyu tencereye alınır.
- Kaynayınca altı kısık olarak10 kadar daha kaynatılır.
- Soğuyan kurabiyelere şerbet ılık olarak dökülür. .