teknolojiuzmani
FD Üye

Haşhaşlı Cevizli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için ;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
- 1 adet yumurta akı
- 10 yemek kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
- 3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı öğütülmüş ceviz
- Kıvamı sürülebilir kıvam olacak kadar sıvı yağ
- 3 dolu yemek kaşığı şeker
Haşhaşlı Cevizli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba ılık süt ve suyu alıp üzerine sıvı yağ, yumurta akı, tereyağ, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
- Karışıma kontrollü olarak unu ilave edin ve tuzu ekleyip hamur güzel bir kıvam alana kadar (sakız gibi ) yoğurun ve 40 dakika mayalandırın.
- İç harcı için haşhaş ezmesi,ceviz ve sıvı yağı karıştırın.
- Mayalanan hamuru tezgahta dikdörtgen olacak şekilde açın bazlama kalınlığında kenarlarını bıçak yardımı ile tam dikdörtgen şekline getirin.
- Üzerine iç harçtan sürün hiç boşluk kalmayacak şekilde.
- Daha sonra bıçak ile üçer parmak eninde uzunlamasına kesin ve kestiğiniz uzun parçaları rulo olacak şekilde yuvarlayın.
- Aralıklı olarak kelepçeli kalıba veya borcama dik şekilde dizin.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında fansız ayarda 40 dakika pişirin üzerinin kızarması için 5 ila 10 dakika fanlı ayarda pişirin.


Haşhaşlı Cevizli Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı