Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Cevizli Çörek

Haşhaşlı Cevizli Çörek

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
hashasli-cevizli-corek.jpg

Haşhaşlı Cevizli Çörek Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için ;
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;
  • 3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı öğütülmüş ceviz
  • Kıvamı sürülebilir kıvam olacak kadar sıvı yağ
  • 3 dolu yemek kaşığı şeker

Haşhaşlı Cevizli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Derin bir kaba ılık süt ve suyu alıp üzerine sıvı yağ, yumurta akı, tereyağ, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
  2. Karışıma kontrollü olarak unu ilave edin ve tuzu ekleyip hamur güzel bir kıvam alana kadar (sakız gibi ) yoğurun ve 40 dakika mayalandırın.
  3. İç harcı için haşhaş ezmesi,ceviz ve sıvı yağı karıştırın.
  4. Mayalanan hamuru tezgahta dikdörtgen olacak şekilde açın bazlama kalınlığında kenarlarını bıçak yardımı ile tam dikdörtgen şekline getirin.
  5. Üzerine iç harçtan sürün hiç boşluk kalmayacak şekilde.
  6. Daha sonra bıçak ile üçer parmak eninde uzunlamasına kesin ve kestiğiniz uzun parçaları rulo olacak şekilde yuvarlayın.
  7. Aralıklı olarak kelepçeli kalıba veya borcama dik şekilde dizin.
  8. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında fansız ayarda 40 dakika pişirin üzerinin kızarması için 5 ila 10 dakika fanlı ayarda pişirin.
☕????☕afiyet olsun. ????.

Haşhaşlı Cevizli Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt