Haşhaşlı Cevizli Lokmalık Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 1 büyük çay bardağı ılık süt
- 1 büyük çay bardağı ılık su
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı (sarısı üstüne)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2, 5-3 su bardağı un(bardak ölçüsü 200 mg)
- 1 su bardağı haşhaş ezmesi
- Yarım su bardağı ceviz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Haşhaşlı Cevizli Lokmalık Çörek Tanımı Yapılışı
- Yağı, ılık sütü, yumurta beyazını, mayayı, şekeri ve tuzu güzelce karıştırın.
- Unu denetimli biçimde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yoğurma kabının kapağını kapatarak sıcak bir yerde üstünü de havlu ile kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- İş materyalini karıştıralım bir kenara alalım.
- Ben dikdörtgen borcama yaptım. Siz dilediğiniz bir tepsi seçebilirsiniz.
- Borcamın içine pişirme kağıdı koydum.
- Hamur mayalanınca hamurun havasını almak için bir iki kere yumrukladım.
- Ve mandalina büyüklüğü bezeler alıp pasta tabağı büyüklüğünde elinizle yahut merdane ile açın.
- İçine cevizli haşhaşlı içten 1 kaşık sürerek rulo yapın ve minik lokmalık yaptığımız için 2parmak genişliğinde kesin ve borcama sık sık yerleştirin .
- Borcam dolunca üzerini kapatarak tepsi mayası yaptıralım.
- 20 dakika kadar bu çok değerli birde fırında kabarıyor yumuşacık pamuk üzere oluyor.
- Sonra üzerine yumurta sarısı karışımı sürelim .
- 200 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi oluyor. ???? .