Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Cevizli Lokmalık Çörek Tarifi

Haşhaşlı Cevizli Lokmalık Çörek Tarifi
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hashasli-cevizli-lokmalik-corek-tarifi.jpg

Haşhaşlı Cevizli Lokmalık Çörek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 büyük çay bardağı ılık süt
  • 1 büyük çay bardağı ılık su
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üstüne)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2, 5-3 su bardağı un(bardak ölçüsü 200 mg)
İç gereci;
  • 1 su bardağı haşhaş ezmesi
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Haşhaşlı Cevizli Lokmalık Çörek Tanımı Yapılışı

  1. Yağı, ılık sütü, yumurta beyazını, mayayı, şekeri ve tuzu güzelce karıştırın.
  2. Unu denetimli biçimde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Yoğurma kabının kapağını kapatarak sıcak bir yerde üstünü de havlu ile kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  4. İş materyalini karıştıralım bir kenara alalım.
  5. Ben dikdörtgen borcama yaptım. Siz dilediğiniz bir tepsi seçebilirsiniz.
  6. Borcamın içine pişirme kağıdı koydum.
  7. Hamur mayalanınca hamurun havasını almak için bir iki kere yumrukladım.
  8. Ve mandalina büyüklüğü bezeler alıp pasta tabağı büyüklüğünde elinizle yahut merdane ile açın.
  9. İçine cevizli haşhaşlı içten 1 kaşık sürerek rulo yapın ve minik lokmalık yaptığımız için 2parmak genişliğinde kesin ve borcama sık sık yerleştirin .
  10. Borcam dolunca üzerini kapatarak tepsi mayası yaptıralım.
  11. 20 dakika kadar bu çok değerli birde fırında kabarıyor yumuşacık pamuk üzere oluyor.
  12. Sonra üzerine yumurta sarısı karışımı sürelim .
  13. 200 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi oluyor. ???? ☺️.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt