Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek
0
86

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
hashasli-cevizli-rulo-corek.jpg

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta(beyazı içine sarısı üzerine kullanılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket maya
  • Aldığı kadar un (ben 3,5 su bardağı kullandım)
Arası için:
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bir su bardağı ılık sütü karıştırma kabının içerisine alıyoruz. Bir yemek kaşığı şeker ekliyoruz ve de yarım paket kuru mayayı ekleyerek karıştırıyor ve mayanın aktif hale gelmesi için 5 dk bekletiyoruz.
  2. Bekledikten sonra sıvı yağ, yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek karıştırıyoruz. Son olarak unu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Mayalanması için beliyoruz.
  3. Bu arada biz de iç harcı için haşhaş ile sıvı yağı bir kabın içine alıyor ve karıştırıyoruz.
  4. Mayalanan hamurumuzu tezgahın üzerine alıyoruz ve iki parçaya bölüyoruz. Biraz elimizle daha sonra oklava yada merdaneyle dikdörtgen olacak şekilde hamurumuzu açıyoruz.
  5. Hazırlamış olduğumuz haşhaşlı karışımın yarısını hamurun üzerine sürüyoruz.
  6. Üzerine ince ince çektiğimiz cevizimizi döküyoruz. Daha sonra hamurumuzu rulo halinde sarıyoruz.
  7. Orta büyüklükte hamurumuzdan parçalar kesiyoruz. Ve yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsimize koyuyoruz.
  8. Hamurlarımızın üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 180 dereceye hazırladığımız fırında çöreklerimizi üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı toz şeker2 su bardağı ılık süt10 su bardağı un2 tatlı kaşığı tuz2,5 su bardağı ılık su1 kase dövülmüş haşhaş1,5 su bardağı sıvı yağ1 adet yumurta sarısı1 kase dövülmüş ceviz Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Haşhaşlı Cevizli Çörek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için ; 1 su bardağı ılık süt1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ1 çay bardağı ılık su2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ1 adet yumurta akı10 yemek kaşığı şekerYarım tatlı kaşığı tuz1 paket kuru mayaAldığı kadar un İç harcı için; 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Haşhaşlı Cevizli Lokmalık Çörek Tanımı İçin Materyaller 1 büyük çay bardağı ılık süt1 büyük çay bardağı ılık su1 büyük çay bardağı sıvı yağ1 yumurta beyazı (sarısı üstüne)1 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz2, 5-3 su bardağı un(bardak ölçüsü 200 mg) İç gereci; 1 su bardağı haşhaş ezmesiYarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Haşhaşlı Cevizli Burma Çörek Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ2 adet yumurta akı1 adet instant kuru maya2 yemek kaşığı toz şeker2 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç malzemesi için; 1 paket haşhaş ezmesi1 çay bardağı toz şeker1 çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Haşhaşlı Cevizli Çörek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 1 kg un3 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ1 paket maya2 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz İç gereci; 1 kase sıvı yağ ile açılmış haşhaş ezmesi1 su bardağı dövülmüş ceviz Üzeri için; Kalan yağlı haşhaş sosunu döküyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt