Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta(beyazı içine sarısı üzerine kullanılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket maya
- Aldığı kadar un (ben 3,5 su bardağı kullandım)
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz
Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir su bardağı ılık sütü karıştırma kabının içerisine alıyoruz. Bir yemek kaşığı şeker ekliyoruz ve de yarım paket kuru mayayı ekleyerek karıştırıyor ve mayanın aktif hale gelmesi için 5 dk bekletiyoruz.
- Bekledikten sonra sıvı yağ, yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek karıştırıyoruz. Son olarak unu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Mayalanması için beliyoruz.
- Bu arada biz de iç harcı için haşhaş ile sıvı yağı bir kabın içine alıyor ve karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu tezgahın üzerine alıyoruz ve iki parçaya bölüyoruz. Biraz elimizle daha sonra oklava yada merdaneyle dikdörtgen olacak şekilde hamurumuzu açıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz haşhaşlı karışımın yarısını hamurun üzerine sürüyoruz.
- Üzerine ince ince çektiğimiz cevizimizi döküyoruz. Daha sonra hamurumuzu rulo halinde sarıyoruz.
- Orta büyüklükte hamurumuzdan parçalar kesiyoruz. Ve yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsimize koyuyoruz.
- Hamurlarımızın üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 180 dereceye hazırladığımız fırında çöreklerimizi üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı