bilgisayarci
FD Üye
Haşhaşlı Cevizli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı mor haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- Ceviz
Haşhaşlı Cevizli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlamak için uygun bir tencereye şekeri ve suyu limon suyunu koyun, karıştırın. Ocağa alıp yaklaşık kısık ateşte 15 dakika kaynatın ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyun elinizle karıştırın azar azar unu ilave edin kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın çay tabağı büyüklüğünde açıp arsına dövülmüş ceviz kutup kapatın birleşim tarafını atı kızma dek getirin fırın tepsisine dizin üzerine tüm ceviz koyup.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından alın ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün ben bu tarz tatlılarda tatlı sıcak şerbet soğuk tercih ediyorum Şerbeti çekince servis yapabilirsiniz afiyet olsun