
Haşhaşlı Cevizli Tatlı Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram yumuşak margarin
- 1 çay bardağından biraz eksik haşhaş
- 2 adet yumurta
- 1 adet kabartma
- 1 adet vanilin
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 kase dövülmüş ceviz
- Un
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Bir kaç damla limon
Haşhaşlı Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarin ,yumurta, şeker, irmik, hindistan cevizi, haşhaş düzgünce yoğuralım.
- Sonra öbür gereçleri ekleyelim ,cevizi de ekleyelim, unu denetimli bir halde koyalım. Yumuşak bir hamur olsun.
- Hamurdan kesimler alıp hal verip 180 derecede pişirelim.
- Fırından çıkınca birinci sıcaklığı geçtikten sonra doğum şerbeti dökelim.
- Şerbetini çektikten sonra dondurma yada kaymak ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.